topbella

Friday, April 29, 2011

Cukur Jambul & Aqiqah ceremony


Cukur Jambul & Aqiqah ceremony

 baby FEILAISY ARISYA

*my cousin's child*

 23rd April 2011

(my father's birthday too)







lentok kepala Aisy



mama Aisy cun lah ari ni :P


papa mama tokma tokbah


happy face tp badan penat woo....


kami 3 sibling tumpang gembira :)

harap maaf!!
smue gmbr adik Aisy tutup mate
sbbbb
sepanjang majlis tu,
die tutup mate rapat2
mase abis majlis baru die buka mate
grammm btol baby nih

rutin harian aku : g rmh macik aku.. maen2+usik2 bdak n
maklum la baby kan ske tdo
aku & adk cubit2 die suh die bgn
heeeee :D

baby n baru 1 bulan
dah besar taw..berat...
tdo action cam org besar dah
ske aty die nak tdo atas ape

inilah sample


tu bkn tilam die tu
tu bantal busuk kakak aku


hah n plak tdo atas tilam tokma die


sblm 1 bulan


sopan jer tdo ats tilam die
skrg dah xnak tdo ats tilam tu lg
tdo ats katil trus


haaa pict n plak time kat klinik
1st injection, 1month
lenguh tangan aku pegang baby n
berat woooo
kat klinik smpai balik umah
baik btol baby n
nangis kejap jer kene injection
lps tu smbg tdo balik as in pict
gemok pipi die

ari2 aku g rmh makcik aku
half km from my house
dulu g nge kakak aku
skrg dah brani drive sndiri :)

ok itu saje cite sal baby Feilaisy Arisya 

bbye Assalamualaikum :)

Wednesday, April 27, 2011

wahai sahabat,jgn bersedih


Assalamualaikum

Kepada semua sahabat-sahabat yang sedang diuji, yang telah diuji & yang belum diuji.. sedarilah bahawa jika anda tidak hidup hanya dalam batasan hari ini saja, maka akan celaru fikiran Anda, akan kacau semua urusan, dan akan semakin menggunung kesedihan dan kegundahan diri Anda.

1. Jangan Bersedih... Cinta Allah dan Rasulullah menjamin kebahagiaan.
2. Jangan Bersedih... Redha Dengan anugerah Allah membuat anda kaya di dunia.
3. Jangan Bersedih... Allah Maha Pengampun lagi Maha Penerima Taubat serta Rahmatnya yang Maha Luas.
4. Jangan Bersedih... Semata-mata disebabkan anda berbeza dengan orang lain kerana setiap kejadian Allah itu ada kelebihan tersendiri.
5. Jangan Bersedih... Bila disakiti, dicela, direndahkan atau dizalimi kerana setiap perkara yang berlaku adalah dugaan dari Yang Maha Esa.
6. Jangan Bersedih... Sesungguhnya setelah kesusahan akan ada kemudahan.
7. Jangan Bersedih... Kerana kesedihan anda akan membuat musuh anda gembira.
8. Jangan Bersedih... Atas perilaku manusia terhadapmu tetapi perhatikanlah perilaku mereka terhadap Allah.
9. Jangan Bersedih... Allah tidak akan mensia-siakan pengorbananmu dan setiap perkara yang baik mahupun buruk ada hikmahnya.
Wahai sahabat-sahabat, janganlah bersedih, dunia ini terlalu hina untuk ditangisi. :))

MEdSI class


Assalamualaikum

today was tired day
today i had MEdSI class
*preparation for MEdSI test*
9.00a.m.-5.00p.m.


MEdSI test on 30thApril2011
at SMK Zainab 1
10.00a.m-11.00a.m.
300 questions for 1 hour
1 questions=12seconds

~wish me luck~


Monday, April 25, 2011

ronda-ronda


kami b'3 yen,yun,tein
ronda2 1 PC ari n..
si nizli tgh b'juang dgn interview TESL kat ipg kb

aku drive..hohoho
niat utama:nak g ambek sijil SPM kat SMSTMFP

yun & fatin dtg rmh aku dulu
then kami naek kete same2
1stly kami dari rumah menuju ler ke sekolah
tibe2 ase xnak g ambek lg la

then kami g Sim Garden Cafe kat PThypermarket
basahkan tekak kejap eh

next ke sekolah plak
msk hostel kjap
*byk new rules sek tu skrg..sgt2 selesa..nasib baik aku dah kluar skolah*
then menuju ke pejabat..ambik sijil SPM

next destination,ke PThypermarket
isi perut kejap..mkn nasi kukus

lepas tu plak,g anta yun
next,balik rmh aku balik

kul5.30 kot br fatin balik umah

*sory ye Nizli..lame sgt interview tu..xsempat nak tunggu*

wahhh agak byk aku drive ari
sblm2 n xdrive kot..tp lesen dah ade ok..
ari n tiba2 lbh berani+semangat..hee :)

amat capet ari n..tp enjoy!!

p/s:sbnrnye skrg aku sepatutnye berada kat puchong,umah cousin..tp keadaan x mengizinkan sbb aku ade MEdSI test on saturday..so,burn tiket almost rm80... chill sudah..

ok that's all Assalamualaikum & Selamatmalam




Sunday, April 24, 2011

lepak-ing


22april2011
*jumaat*

kami 
YEN+YUNI+FATIN+NIZLI
hangout lagi..rindu giler kot..

aku & yun mmg dah lame cuti..boring pom sudah boring
sbb kami student foundation engineering UiTM

si fatin same si nizli ni student KMK
so,diorang baru start cuti

xsabar mau jmpe!!
ari khamis baru diorang sampai umah,ari jmaat trus kluar

mula2 jmpe
peluk-peluk cium-cium
long time no see kan..

ok start merayap-rayap lam KBMall itu

aku menuju ke OPTIMO mau cari sluar 1..
then kami masuk F.O.S.


nyunggoh nizli kube baju..aku&mctin dah boring kube baju2 itu..maaf ye kakak2 abg2 F.O.S...hahaha..aku,yun,tein beli baju 1 sorang..RM45 3helai..konon2 friendship t-shirt.. si nizli n dah beli 1 baju kat die..

then merayap2 cari shawl
maaf kbmall ade 1 kedai jer jual shawl
mmg no choice..smue2 xmenarik di mata aku
*rindu KL nak shopping shawl*

next,kami menuju ke parkway & citijaya
si fatin n mau beli birthday present for her mother..

perut lapar..maaf MCD KFC closed..sbb waktu solat jumaat..
ok round2 1 kbmall tunggu MCD KFC opened..
kul2,dah bukak..jom makan
mcd @ kfc?? kami pilih KFC for this time


a set of dinner set 




nizli tgk syok mkn porridge mcd





that's all for today
aku dah nak balik ye kwn2
c u again on tomorrow(monday)..insyaAllah

sblm balik smpat lg snap 1 pict


Fatin Ayuni Nizli Azreen
*kami 4 org n xprnah lost contact until this second..syg korang amat2*

lps kbmall,aku ke tesco jap..nak beli big apple... 
maklum la beli big apple kotak besar..12 pieces..naek motor plak tu
haraf maaf...kotak t'senget..abis donnut-donnut tu penyek..hahaha

3 org awek2 cun itu g round2 kat city kota bharu plak

akitiviti posing-memosing






sgt2 jeles gmbr2 di atas sbb aku xde..uwaaaa~~

ok ini pula sesi b'foya-foya plak..haha






sungguh cun kwn2 aku..amat2 jelez ok.. :D

tu je la pict2 y kami smpat snap..yun upload lam fb,aku curik tampal sini..jgn mrh eh yun..hehehe..xsabar nak jumpe lg..insyaAllah kite kluar esok plok.. syg korang amat2.. aku bkn xsyg kwn2 aku y laen.. aku syg diorang b'3 n sbb diorang n truely bff aku since form1 until now..skrg dah blaja x satu sempat,kitorang xpernah miss contact each other.. aku masih xlupe kat kwn aku sorang n Wan Nur Faiqah..die ssh nak cuti..student UPNM..so xde mase nak jumpe die...cpt2 la cuti faiq syg.. :D

 
ini die Wan Nur Faiqah..cantek x? 

kwn2 Puncak Alam,yen rindu korang jgk.. tapi mmg ssh kot nak jumpe..smue jauh2..insyaAllah lau takdir xpisahkan kite,kite jumpe eh.. rindu+syg korang ketat2.. :)

ok itu saje for this entry..
Assalamualaikum :D






aiyoyoyo~~


Assalamualaikum

sgt tired on tomorrow&today

baru sampai umah kul11.30mlm
mandi2 trus on9

mmg rutin lau on9
on-fb on-blog
Hana post tanye sal ujian MEdSI

adoi la..cek lupe nak check smlm!!
check ler tadi


itu satu happy news for me 
tp kan
macam mane eh?

ari isnin 25april aku kene g KL
*jadi babysitter cousin aku punye anak*

ari sabtu 30april aku ade ujian MEdSI kat smkzs

peningpening

my cousin dah ALAMAK dah

tunggu esok,discuss with my family&my aunt

ok itu saje for this entry
byk story nak moly
tp penat-xde mase

bye

Assalamualaikum 



Wednesday, April 20, 2011

one second one memory


Assalamualaikum :)



Afiq,Yen,Nizar,Fikri,Jwe

msti korang plek kan sal gmbr n
 sbnrnye aku nak share kat korang
aku rase special jer gmbr n
sbb boyfie aku y snap
time kaseh photographer
hehe :)

gmbr n dah lame
aku kan boring,cuti lame
td tgh blek2 fb,jmpe la gmbr n
uploaded in fb by Fikri

kami b'6 dijodohkan b'jmpe
x planning pom
tibe2 jmpe

meh nak cite sal gmbr n
gmbr n kitorang snap time nak g kenduri

Venue: SMSTMFP
Event:wedding Ustaz Ibrahim+Cikgu Zahariah
Date: 12/09/2010(hari raya ke3)

cikgu kami kawen!!
kami dtg nak meriahkan majlis hehe

n sket2 gmbr cikgu kami kawen



sweeeetnye!! 

n gmbr2 kami lagi :)






ok itu saje
walaupun gmbr n agak basi,xpe
asalkan aku bhgia :)

bbye..till we meet again

 goodnightsweetdream & Assalamualaikum


Sunday, April 17, 2011

girls memang pantang guys yg mcm nie..



Lelaki memang berbeza dari wanita. Setiap ciri adalah berbeza samada dari segi percakapan, gaya, gerak geri, penulisan dan sebagainya. Dan sebab itulah terdapatnya beberapa sikap yang pantang bagi wanita sekiranya lelaki berbuat begini kepada dirinya.

Suka menyampuk
Apabila mendengar sesuatu cerita, menjadi cepat bosan, hilang sabar dan suka menyampuk. Cerita tidak didengar dengan tekun.


Memerintah
Apabila memerlukan sesuatu, dia seakan-akan memberi perintah dan bukan suatu permintaan. Misalnya, *buka pintu*, *buat kopi*,*angkat kasut* dan tidak bermula dengan pertanyaan yang lebih elok seperti *boleh tolong buatkan kopi* dan *tolong buka pintu tu*


Bergurau kasar
Gurauan yang kasar tidak sesuai dengan keperibadian wanita yang lembut sekali gus memperkecilkan wanita apatah lagi jika menggunakan humour yang berbaur sexist. Apabila wanita menunjukkan rasa jengkel, lelaki marah pula dan berkata *gurau pun tak boleh*


Cepat naik berang
Sifat lelaki yang cepat berang, suka mengutuk, mengkritik dan meninggikan suara membuat wanita berjauh hati. Lebih baik berkongsi pendapat dengan kaum wanita yang lebih memahami.


Cakap besar
Sikap lelaki yang suka *syok sendiri* membosankan. Bermegah-megah dengan pencapaian dan kebaikan diri seakan-akan dirinya sahaja yang paling baik.


Suka mengawal
Jika wanita datang dengan sesuatu masalah misalnya berselisih pendapat dengan teman, keluhan tidak didengar secara empati tetapi dengan cepat diberitahu apa yang sepatutnya dilakukan dan bagaimana sesuatu patut dikatakan. Memberi huraian yang tidak dipinta.


Ego sebesar gajah
Sukar meminta maaf walaupun sedar akan kesilapan, sukar mengakui kesilapan dan tidak mahu meminta pertolongan. Tidak mahu merendahkan diri.


Tidak suka meluah emosi
Walaupun ada sesuatu yang mengganggu fikiran, lelaki lebih suka diam membatu lalu membuat wanita tertanya-tanya dan rasa terasing dan terabai.


Buat wanita rasa bersalah
Jika wanita menimbulkan sesuatu perkara yang menimbulkan perasaan kurang senang, lelaki menganggap wanita itulah yang bertanggungjawab membangkitkan perasaan negatif pada dirinya dan bukan terhadap perkara yang disebutkan itu.


Lokek beri pujian
Lelaki suka dipuji tetapi berat memberi pujian sama ada jika masakan sedap atau pakaian isteri yang cantik. Mereka seolah-olah tidak perasan sebarang perubahan. Buat penat masak sehari suntuk dan berdandan untuknya.


Pengotor
Tiada wanita yang tahan dengan lelaki bersifat pengotor sama ada dalam soal kebersihan diri atau yang suka mengotorkan ruang sekitaran.


Lupa hari-hari istimewa
Wanita yang bersifat nostalgik dan romantis memang senang diberi hadiah yang bermakna pada hari-hari istimewa. Lelaki yang *buat dek* terhadap keinginan begini bersiap sedialah apabila cik adik merajuk.


Tidak tunjuk rasa kasih
Wanita ingin dibelai dan dimanjakan dan tentunya akan berasa tidak disayangi apabila lelaki bersifat seperti robot, tiada luahan kasih sayang dalam bentuk senyuman, gurauan, berkongsi masalah dan dakapan.

Sekiranya anda lelaki, peliharalah diri anda. Anda suka kepada si Dia, oleh itu, anda kenalah menunjukkan yang diri anda itu layak untuk dirinya. Semoga berjaya..

p/s:bkn aku y cipta..aku hanye copy and paste..ade kwn aku tag note n kat aku..so,aku post sini just nak share nge u olls..wahai kaum Adam, jgn fikir negatif kat aku plak ok ... :)


akibat memikirkan PELUANG PEKERJAAN,cita2 y dah lame diidamkan terpaksa diabaikan serta dilupakan untuk selama2nye


...ASSALAMUALAIKUM...

sdeh btol tajuk post aku kali n
mmg aku sdeh tp aku nak share jgk kat kwn2

cita2 aku dr kecik until now adalah CIKGU
tp apekan daye
aku t'paksa dan dipaksa melupakan :)

meh aku nak story why and why aku t'paksa & dipaksa

pg td,aku g jmpe sorang kaunselor n..agak famous die n..
die dikenali sbg Ayah Haji
die n pakar motivasi @ perunding kerjaya tebaik di Asia Timur*kalau xsilap aku*haha

die leh solve smue mlsh2 y b'kaitan nge KERJAYA
bab2 kawen xleh ye
antaranya:
-motivasi diri dlm blaja
-nak apply ape2 la.upu,maktab,scholarship
korang msti xtaw nak pilih ape kan.pegi jmpe die,juz bg result,cita2 & minat ape.trus die bagi kod kos tu tanpa sebut name kos t'sebut..die leh hafal smue2 kod & course..die tahu ape y sesuai tuk kite..
-nak buat rayuan sbb kene reject 
-nak inteview
pegi kursus nge die 1 hari..smue soalan2 y akan ditanye die tahu..mmg sape g interview,leh jwb..sampai interviewer tu leh t'kejut "mcm mane die boleh jwb soalan n"
-nak buat rayuan nak tkr tempat keje
dan mcm2 la kecuali hal rumah tangga


kawan2 sekalian pegi la jumpe die,kalau x rugi taw
aku dah pernah merasa
"sgt menyesal sbb xjmpe die awl2"
y duk area klate tu,g la..x rugi pom

mmg dgr camni cam xprcaya..aku pom xcaye
aku dah ajak kwn2 aku..die xnak..ok xpe
aku dah try pegi jmpe,br caye..menyesal pom ade sbb xjmpe awl2
seelok2nye,jmpe die sjak skolah rndh lagi..
ramai ahli die weh..dah hampir puluh ribu kot..
smue berjaya weh..
sblm aku cite kat kwn aku msti diorang kate "leh caye ke die n??"
aku pom fikir camtu jgk sblm g jmpe die
belom cube belom taw OK 

HJ. BONIY AMIN YUSOF
PT 124,Pekan Jelawat,!6370 Kelantan..
Tel/Fax:609-778 7788
H/P:019-981 4122
Rum:609-778 7789

haaa n aku sertakan alamat & no fon
lau y jauh2 b'minat,bleh kol je..

aku belom jwb lagi kan knape aku TERPAKSA dan DIPAKSA
sbb salah aku sndiri..x isi upu fasa 1 dgn serius
aku isi maen2 jer..dah la kos y mengarut2 jer
aku igtkan fasa 1 upu n relax cam spm dulu
rupe2nye,upu fasa1 duk degree n dah dikira
*nak nangis pom ade*
aku nak jd cikgu tp 1 jer aku isi lam upu fasa1 tu
ok nak pesan ye..sape2 xmntk cikgu fasa1,jgn berangan nak mintak cikgu fasa 2 n
sbb keputusan nak panggil temuduga/exam tu sblm fasa2 upu dibuka
*sgt2 menyesal sbb x g jmpe die time nak isi fasa 1 aritu*

tadi die bagi la kos2 y aku KENE dan WAJIB isi tuk upu fasa2 n..
1. Pengimejan Perubatan
2. Pendidikan(Matematik)
3. Fisioterapi
4. Sains Pengurusan Perkhidmatan Makanan
5. Ukur Bahan
6. Teknologi Makmal Perubatan
7. Ijazah Sarjanamuda Pengimejan Diognastik dan Radioterapi dengan kepujian
8. Ijazah Sarjanamuda Audiologi dengan kepujian

lps aku tgk2 kos y die bagi kat aku tu
"Puncak Alam lg...."
"adoi la hafal2 plak dah..otak aku reject hafal2 n.."

msti korang plek kan knape la aku xblaja bio tp dpt jgk benda tu
sbb CIKGU,ENGINEER dan sewaktu dgnnye dah byk menganggur skrg n..xlaku dah..xbyk kekosongan...blaja pandai2 tp duk saje2 goyang2 kaki,xkeje...
thats why la die bagi benda2 tu smue kat aku
keje2 smue tu selalu diperlukan..byk peluang pekerjaan
die bagi kat aku tu bkn sbb minat,sbb PELUANG KERJA...
zaman skrg n,dah xleh fikir minat dah..kene fiki KERJA...
xkan study letih2,akhirnye goyang kaki
die xnak la aku jd camtu
die kate minat tu boleh di asah...
so,aku terpaksa lupekan cita2 aku dr kecik sampai skrg..huhuhu

aku mcm frust jgk la..tp smue n salah aku sbb SALAH CARA...
fmly aku taw aku lmh bab2 hafal n
tp diorang bg semangat..
xpe bestkan puncak alam..U baru
xpe dkt nge rumah sdare..leh die blanja mcD lg..hehe
xpe benda2 tu relek je..blaja relek2 jer..praktikal lg rilex.. :)

ni nak kongsi sket info

Medsi 
22April2011
peperiksaan
30April2011

Temuduga  Pendidikan
Semakan
13Mei2011

Temuduga
18-25Mei2011

p/s:better korang rujuk la die...seyes aku kate..XRUGI POM... aku xpaksa eh..9t korang kate aku taksub kat die plak..x eh..aku just nak kongsi nge korang..benda y baek perlu di heboh2kan kan.. kalau y dpt pointer rapat 4 tu ade peluang nak dpt engineer & cikgu tuh.. y bawah 3.5 tu,b'undur awl2..ramai gak budak Asasi Palam pegi jmpe die.. aku rase msti korang prnah dgr pasal die n..cube cam nak caye xcaye jer..mmg dah ramai aku promote kat kwn aku..camtu lah diorang kate,"leh caye ke die n??"..aku mcm tu jgk dulu,then pegi jgk la..baru lah aku caye..xrugi langsong pegi kat die!! tp rugi sbb xpegi jmpe die.. ok ye kwn2,aku bkn ckp kosong n..bkn nak paksa2 korang caye..aku just nak crite ape y aku rase & pernah rase... dah ape y die pesan kat aku..

ok skrg otak aku dah free nak pikir pasal nak apply course
tunggu time and just fill..

ok Azreen Shafila..sila dan sila slow2 ubahkan fikiran anda..
xpe,salah langkah step n xsmstinye trus gagal..
pasal susah senang keje xpenting
y penting skrg n adelah KERJA
pastu leh kawen cpt2...

bak kate Ayah Haji,tips dlm memilih kerjaya:
no1 ayah haji
no2 parents
no3 sdare mare
boyfriend mane? no600 ok..
*trase aku..hahaha*


aku dah byk kali dgr dr mulut org y hanye tahu tp xprnah pegi jmpe die.. "mengarut la die ckp.." "jgn duk taksub kat die.." "ape die ckp xbtol tu....jgn duk dgr...jgn duk caye..." "bleh caye ke die n??.." dan mcm2 lg la..

haaaaa n plak aku dgr drp mulut org y ragu2 jgk nge die,tp at last pegi jgk...50% caye,50% x caye... "naseb baek g jmpe die..." "aku taw la nak isi upu kos ape.." "aku leh jwb intrview tadi..smpai org tu plek camne aku leh jwb..." and mcm2 lg la..

kalu sape2 xstuju nge aku cakap n..just shut up!! nak bangkang ape y aku crite,kate lam aty sdah..xperlu nak merimaskan fikiran aku lagi.. otak aku pom baru jer lega.dah 1 ary pening kpale...nasib baek ade kawan aku WANI mmg 100% paham prasaan aku..tq wani..

kwn aku Wani , Iqa, & Nor pernah alami ape y aku alami
xcaye ape aku ckp? tanye la diorang


ok itu saje tuk post kali n..
assalamualaikum :)




Friday, April 15, 2011

♥ L.O.V.E ♥





LOVE is a cyle. when I love, I get hurt, I hate. when I hate, I try to forget. when I try to forget, I start missing. And when I start missing, eventually I'll fall in love again with you. 

 



 








variety of LOVE


korang msti plek kat post aku kali n..aku bkn jiwang ke ape.just nak kongsi+pesan.. aku sdeh tgk kwn aku n..cam naek giler dah..aku paham pe die rase sbb aku prnh kene ape y die kene skrg.. aku nak pesan,lau y xkapel tu,xyah kapel r sng2..lau nak kapel,biar matured sket.. lau y tgh kapel tu,stia la pade y 1..lau nak break pom,bia ngan care y btol.. n tinggal bodoh camtu jer..xkate ape2 xmntk break pom tibe2 kapel nge org laen.. bongok btol..laki pom ade camtu,pompuan pom ade beb.. aku pernah merasa & melihat..aku bkn cakap kosong..ckp b'dasarkan pengalaman..mmg perit taw... once kite dah syg org tu,mmg susah nak buang "syg" tu..lau xpercaya,cube la sndirik..hahaha

p/s:sabar ye Amirul Azfar..kite senasib... carilah pengganti cam aku..hahahaha.. i love u Najib Syahidan :)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

About Me

My Photo
Azreen Shafila Abdullah
This is the part where u click on the 'Follow' button and get to know me better.And who knows if I'll click on yours back? :)
View my complete profile