topbella

Saturday, February 26, 2011

what the WEEK??


sbnrnye aku baru blk dr McD
dgn my bestie 
titi estofa kaka kecik
bkn nak kate kaye
tp aku g tuk release tension test computing
serius aku xleh jwb test td
huhu reda tawakkal

kat sek dulu mcm2 'week' ade
minggu membaca 
minggu BM
minggu penghayatan Islam
dan mcm2 minggu la

tp kat skrg n,aku nak wujudkan minggu aku sndiri y b'name
MINGGU COMPUTING
antara xtvt2 adalah:
23/2 lab comp
24/2 quiz comp
24/2 quiz comp
26/2 test comp
2/3 present project
3/3 lab test

tension kan??!!

x saba nak abis smue tu..
9t degree aku xblaja dah benda tu.sbb aku xnak smbg degree eng
buat kwn2 aku smue,b'sdialah ye
study time foundation pom dah gggrrrr

blaja benda n bez 
tp C programming n ssh....huhu


dah la project x buat lg
nak present camne nih
taw x project ktroang camne?
kitorang kene buat program ala2 mesin atm tu
msti knal msn atm kan
mcm tu la kene buat
nak withdraw duit mmg sng
nak buat program tu ssh taw
nak taw ssh sng..try blaja
further course eng msti blaja punye..HAHA

okey lah..bbye!!
will meet again.. :)



Thursday, February 24, 2011

"NICE" schedule :)



Saturday, February 19, 2011

saya rakyat KLATE


nak promote BUDU sket
tp aku xmakan pom
xske r...
tp agak b'bangga la nge BUDU n.. :)



Budu yang berasal dari negeri sebelah pantai timur Malaysia ini mendapat perhatian dan menjadi kajian para ahli pemakanan berkhasiat Jepun, Amerika Syarikat, Australia, New Zealanddan Jerman. Penemuan baru-baru ini membuktikan kandungan budu memiliki glutathione sebagai bahan antioksidan, mengeluarkan sisa toxic dan meningkatkan daya tahan tubuh (immune) yang dapat memerangi pelbagai penyakit merbahaya dan menghalang kanser.

Budu didapati berpotensi untuk melawan radikal bebas dan dipercayai mampu menghalang proses penuaan dan mencegah terjadinya penyakit degeneratif seperti aterosklerosis, koroner jantung, penyakit kencing manis, kanser dan selainnya pada peringkat lebih awal. Kajian mendalam juga mendapati budu turut mengandungi zat antibakteria penyebab cirit (diarrhoea), penurunan kolestrol darah, pencegah penyakit jantung dan hipertensi.

Budu memiliki zat gizi yang lebih mudah dicerna, diserap dan dimanfaatkan oleh tubuh berbanding jenis protein yang lain. Khasiat budu yang diproses dari ikan bilis yang diperam terbukti mampu mengatasi masalah kanak-kanak yang menderita penyakit diarrhoea kronik akibat kurang zat pada tubuh. Dengan pengambilan budu sebagai makanan sampingan, ia mampu menggalakkan pertumbuhan berat badan bagi golongan yang menderita penyakit diarrhoea kronik ini serta menyembuhkannya dalam waktu singkat.



Ia juga dapat mempertingkatkan IQ kepada sesiapa yang memakannya, kerana ia merangsangkan sel-sel otak dan akan memperkukuhkan ikatan di antara neuron-neuron serta menguatkan neuron-neuron yang lemah. Pemakanan budu turut bertindak membantutkan pertumbuhan bakteria raffinosa dan stokiosa, penyebab utama gejala flatulensi dan masalah kembung perut bagi kanak-kanak dan orang dewasa. 2 kelompok vitamin yang terdapat pada budu iaitu, vitamin larut air 
(vitamin B kompleks) dan vitamin larut lemak (vitamin A, D, E dan K).



 

Penelitian yang dilakukan di Universiti North Carolina, Amerika Syarikat menemukan bahawa unsur genestein dan phytoestrogen yang terdapat pada budu terbukti dapat mencegah penyakit kanser, proses penuaan dan barah payu dara.

Selain dari sumber protein yang berkualiti tinggi, budu turut dikenali sebagai sumber serat (dietary fiberyang baik.
 Kandungan serat di dalam budu mampu mencapai di antara 8 hingga 10% bagi setiap 100 gm.
Ia menyumbangkan kepada 30% dari jumlah serat yang dianjurkan oleh National Cancer Research.
Berbanding serat di dalam ikan-ikan atau sumber protein lain, serat pada budu lebih mudah untuk dicernakankerana ia telah disepara cerana oleh bakteria. Dari apa yang dinyatakan ini jelas sekali bahawa khasiat serta kebaikan sepiring budu yang dimakan bersama hidangan nasi pagi, tengahari dan malam melampau jangkauan yang anda fikirkan. Budu seumpama cecair pelbagai vitamin yang memenuhi segala keperluan untuk tubuh badan.



Saturday, February 12, 2011

The Glam' Eve dinner


hye kwn3

n la gmbr2 time dinner tu

jom tgk!! 

 Miss Azreen Shafila Abdullah



Princess Amirah Athirah 


us

3 dara pingitan


my fellow bestie
~YEN ES AF TITI YAYA~

minah arab Elza Fathi Estofa & minah cina Anis Farhanah

titi & wan

kaka & titi & adi

kaka & wan & yen

wan & yen & zarul(the singer)

titi & fizul

titi & mira rina(main MC & pemenag lucky draw dpt camera)

si baju biru Zafeera Nadia THE BEST DRESS

capik 

ather & titi

jang

capik & titi

cam org kawen kan3??

nasa

yen & titi & azi

es fendi ecap titi yaya

cian Anith kene paksa kat kitorang pakan jubah & shawl..haha

es fana titi


had fun and ejoyed it!!

tq for watching :))




yummy!!



inilah die



~MENU~


before


after
pencuci mulut

a night


act br blk dr annual dinner Foundation in Engineering

dinner n lau d  compare dinner zmn2 skolah
kat skolah xbleh dress up plek
kat uni bleh jer mcm2 fesyen

aku juz pakai dress,3 inch heel
wah tinggi yer!!hahaha
abis t'gelam laki y ambek gmbr nge aku
dah jadi same tinggi
maklum la laki xde kasut y 3 4 inch..hehe

x dpt angrah ape2 pom
join de dinner for fun :))

aku lbhkan mase masa kat luar hall
xlarat nak layan karenah lam hall

kpala ase nak pecah
dosa smkn +++

tp happpppy sgt sbb byk gmbr y tangkap
tq my dear Amirah Athirah
sbb minah n gilerrr gmbr cam aku
td aku jalan nge die jer
so,bykkkk la gmbr kitorang tangkap
aku nak b'gmbr,die camerawoman
die nak b'gmbr,aku camerawoman
si minah n mcm org nak kawen..
lth aku layan org nak b'gmbr nge die..haha

tq to all y sudi nak ambek gmbr aku
tq to all y sudi nak b'gmbr nge aku

msti korang t'tanye2 gmbr kan??

next time k

penat lg..

xsmpt nak upload

will be contiuned all ppl.. :))


Tuesday, February 8, 2011


study study

jgn malass malass

sabar ye

1 bln lbh lg jd bdk asasi


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

About Me

My Photo
Azreen Shafila Abdullah
This is the part where u click on the 'Follow' button and get to know me better.And who knows if I'll click on yours back? :)
View my complete profile