topbella

Monday, June 6, 2011

blog pom ade keberatan taw..

ASSALAMUALAIKUM kawan-kawan

aku mau mintak tolong korang
please check keberatan blog anda
kalau blog berat,b'janggut la kene tunggu abis loading

ok,mau check?
do click the LINK

mcm mane nak atasi masalah?
-kurangkan gadget
i think that's all

bye Assalamualaikum :)

Thursday, June 2, 2011

oh MAWLARE DETECTED

Salam..

msti korang taw kan dah lama aku xupdated
msti korang taw blog aku ade problam
problam ape? virus Malware Detected n la

nak taw kenapa mengapa n cara mencegahnye
bace lah blog si nadiyahzahrul n :D

bbye Wassalam 

Wednesday, June 1, 2011

I'm back!!



Assalamualaikum

yahooooo!! alhamdulillah!!
aku melompat keriangan.sbb  blog aku dah kembali pulih.dah 3 minggu aku puasa blogging .kalau click."view blog" msti klaur MALWARE DETECTED.sdeh giler kot.byk bnda nak cite tp blog buat hal.aku dah hampir nak buat blog baru kot :D

tadi aku t'bace blog kwn aku.die ade tls kawan die punye blog pom malware deetcted jgk.punca jadi mcm tu.sbb ade "save mood".so pesanan dr aku,jgn la gne "save mood" tu

ok punca dah dpt di kesan."save mood" tu effect kat code template.satu keje plak aku kene upload template baru.tp aku syg template lama aku tuh..so kerana syg aku cari template same.fuhh lega,jmpe pom.upload balik.dan jadi lah.. blog aku still b'wajah same mcm dulu.. i love purple+butterfly :D

buat kwn2..maaf ye coz blog aku sunyi jer.. Alhamdulillah dah kembali pulih.. kalau dah bace tu,jgn lupe "comment" & "tick" .. ok itu saje.tunggu my next entry.. many story to share.ok bye Assalamualaikum

Saturday, May 14, 2011

Jom Lepak di Bangku Kosong


 Assalamualaikum

blog korang brape follower?
below 500?
jom kite join segmen ni
aku pom below 500 jgk

snang jer nak join segmen n
then read & try :D


Wednesday, May 11, 2011

Reunion


Reunion with schoolmates SKDH1 on 10.05.11 at Perdana Beach Resort




boys prepared averything
booking resort+bakar ayam+buat air+hidang






girls just tonton+makan jer :D



ok smue dah siap
jom makan








candid!!


tired face



eh tudung ku :D




ok that's all for this reunion
tu jer boleh datang
ramai dah tu 
really2 enjoyed
c u all next time!!

outtt bbye goodnight Assalamualaikum :D


Sunday, May 8, 2011

Mother's Day


8 Mei 2011
*the date mother's day for this year*

Tak tahu apa nak gift ape kat mama
Wang ringgit?belom keje lagi
harta benda?tak mampu
Doa,ciuman,pelukan,ucapan tulus ikhlas jer mampu diberi

my mum in law to be kate,masak la mknan feveret mama sempena mother's day n.. sorry mama,sy demam..xlarat nak msk.. xpe sblm n Aya dah byk kali msk kat mama & jgk family kan..

HAPPY MOTHER'S DAY to my mama,my aunt,my grandma,my cousins and all person who called mama ibu mummy mak


my official prof pict FB



 gmbr n mmg lawak
aku x tahan nak gelak tgk gmbr n
tp aku syg giler gmbr n
sbb my mum tu focus kat camera
ssh nak dpt gmbr mama pandang camera



my mama & my abah

maaf ye gmbr mama mcm pelik2 jer
bkn anak2 xnak ambek gmbr mama
mama n xske ambek gmbr
nampak camera,trus toleh ke arah laen
tgk la mata ke pandang ke arah laen
tp ade jgk tu gmbr mama tgk camera
hahaha kalu nak suh mama tgk camera,
cpt2 snap
xleh nak tunggu posing2 sengih2 :D






LOVE YOU mama :)



Assalamualaikum

Sunday, May 1, 2011

people who called FRIEND



Assalamualaikum

maaf ye readers

sy agak touching mlm n
*suddenly happened*

 TERASA DIRIKU AMAT BERHARGA :))
kalau ade kawan
...syg sy dgn ikhlas hati sepenuh aty
...caring(always contact) saye
...tidak sombong nge saye
...hargai sy sbgai seorang kawan

TERASA DIRIKU TIDAK DIHARGAI :'(
kalau ade kawan
...pure2 syg saye
(cakap syg tp......)
...wahh amat sombong nge saye
(tegur saye bile need my help jer)
...dah b'zaman2 x cntct sy
(kalu sy msj bkn nak rply pom
wak saket aty je kan
tunggu la die msj saye
smpai skrg x jgk..fine!!)
...xhargai sy sbgai kawan die
...kwn y tipu sy
(cakap xserupa bikin)

msti korang fikir aku n entah pape2
sbnrnye aty aku tgh touching
aku rindu kwn2 aku
tp diorang cam wak do nor je kat aku
sabor je la yen


walau aty aku touching
tp aty aku digembirakan oleh YUN, LI, TEIN
tq kawan2
aku syg diorang sgt2


nak taw knape? 
sbb diorang n
walau busy mane pom,
dlm tempoh 1 minggu msti cntct aku
lau nampak aku sdeyh,diorang cube happykan aku
diorang selalu menceriakan idop aku

kwn2 y laen??
walau on9 24jam pom bkn nak tegur aku pom
kalu aku start tgr die,layan aku cam nak xnak jer
*saket aty wooooo*
y layan dgn elok tu elok r :)

p/s:sory sape2 trase@meluat dgn post aku n..sbnrnye aku rindu kawan PAlam aku..sobs!! 









ok itu saje... Assalamualaikum 

Friday, April 29, 2011

Cukur Jambul & Aqiqah ceremony


Cukur Jambul & Aqiqah ceremony

 baby FEILAISY ARISYA

*my cousin's child*

 23rd April 2011

(my father's birthday too)







lentok kepala Aisy



mama Aisy cun lah ari ni :P


papa mama tokma tokbah


happy face tp badan penat woo....


kami 3 sibling tumpang gembira :)

harap maaf!!
smue gmbr adik Aisy tutup mate
sbbbb
sepanjang majlis tu,
die tutup mate rapat2
mase abis majlis baru die buka mate
grammm btol baby nih

rutin harian aku : g rmh macik aku.. maen2+usik2 bdak n
maklum la baby kan ske tdo
aku & adk cubit2 die suh die bgn
heeeee :D

baby n baru 1 bulan
dah besar taw..berat...
tdo action cam org besar dah
ske aty die nak tdo atas ape

inilah sample


tu bkn tilam die tu
tu bantal busuk kakak aku


hah n plak tdo atas tilam tokma die


sblm 1 bulan


sopan jer tdo ats tilam die
skrg dah xnak tdo ats tilam tu lg
tdo ats katil trus


haaa pict n plak time kat klinik
1st injection, 1month
lenguh tangan aku pegang baby n
berat woooo
kat klinik smpai balik umah
baik btol baby n
nangis kejap jer kene injection
lps tu smbg tdo balik as in pict
gemok pipi die

ari2 aku g rmh makcik aku
half km from my house
dulu g nge kakak aku
skrg dah brani drive sndiri :)

ok itu saje cite sal baby Feilaisy Arisya 

bbye Assalamualaikum :)

Wednesday, April 27, 2011

wahai sahabat,jgn bersedih


Assalamualaikum

Kepada semua sahabat-sahabat yang sedang diuji, yang telah diuji & yang belum diuji.. sedarilah bahawa jika anda tidak hidup hanya dalam batasan hari ini saja, maka akan celaru fikiran Anda, akan kacau semua urusan, dan akan semakin menggunung kesedihan dan kegundahan diri Anda.

1. Jangan Bersedih... Cinta Allah dan Rasulullah menjamin kebahagiaan.
2. Jangan Bersedih... Redha Dengan anugerah Allah membuat anda kaya di dunia.
3. Jangan Bersedih... Allah Maha Pengampun lagi Maha Penerima Taubat serta Rahmatnya yang Maha Luas.
4. Jangan Bersedih... Semata-mata disebabkan anda berbeza dengan orang lain kerana setiap kejadian Allah itu ada kelebihan tersendiri.
5. Jangan Bersedih... Bila disakiti, dicela, direndahkan atau dizalimi kerana setiap perkara yang berlaku adalah dugaan dari Yang Maha Esa.
6. Jangan Bersedih... Sesungguhnya setelah kesusahan akan ada kemudahan.
7. Jangan Bersedih... Kerana kesedihan anda akan membuat musuh anda gembira.
8. Jangan Bersedih... Atas perilaku manusia terhadapmu tetapi perhatikanlah perilaku mereka terhadap Allah.
9. Jangan Bersedih... Allah tidak akan mensia-siakan pengorbananmu dan setiap perkara yang baik mahupun buruk ada hikmahnya.
Wahai sahabat-sahabat, janganlah bersedih, dunia ini terlalu hina untuk ditangisi. :))

MEdSI class


Assalamualaikum

today was tired day
today i had MEdSI class
*preparation for MEdSI test*
9.00a.m.-5.00p.m.


MEdSI test on 30thApril2011
at SMK Zainab 1
10.00a.m-11.00a.m.
300 questions for 1 hour
1 questions=12seconds

~wish me luck~


Monday, April 25, 2011

ronda-ronda


kami b'3 yen,yun,tein
ronda2 1 PC ari n..
si nizli tgh b'juang dgn interview TESL kat ipg kb

aku drive..hohoho
niat utama:nak g ambek sijil SPM kat SMSTMFP

yun & fatin dtg rmh aku dulu
then kami naek kete same2
1stly kami dari rumah menuju ler ke sekolah
tibe2 ase xnak g ambek lg la

then kami g Sim Garden Cafe kat PThypermarket
basahkan tekak kejap eh

next ke sekolah plak
msk hostel kjap
*byk new rules sek tu skrg..sgt2 selesa..nasib baik aku dah kluar skolah*
then menuju ke pejabat..ambik sijil SPM

next destination,ke PThypermarket
isi perut kejap..mkn nasi kukus

lepas tu plak,g anta yun
next,balik rmh aku balik

kul5.30 kot br fatin balik umah

*sory ye Nizli..lame sgt interview tu..xsempat nak tunggu*

wahhh agak byk aku drive ari
sblm2 n xdrive kot..tp lesen dah ade ok..
ari n tiba2 lbh berani+semangat..hee :)

amat capet ari n..tp enjoy!!

p/s:sbnrnye skrg aku sepatutnye berada kat puchong,umah cousin..tp keadaan x mengizinkan sbb aku ade MEdSI test on saturday..so,burn tiket almost rm80... chill sudah..

ok that's all Assalamualaikum & Selamatmalam




Sunday, April 24, 2011

lepak-ing


22april2011
*jumaat*

kami 
YEN+YUNI+FATIN+NIZLI
hangout lagi..rindu giler kot..

aku & yun mmg dah lame cuti..boring pom sudah boring
sbb kami student foundation engineering UiTM

si fatin same si nizli ni student KMK
so,diorang baru start cuti

xsabar mau jmpe!!
ari khamis baru diorang sampai umah,ari jmaat trus kluar

mula2 jmpe
peluk-peluk cium-cium
long time no see kan..

ok start merayap-rayap lam KBMall itu

aku menuju ke OPTIMO mau cari sluar 1..
then kami masuk F.O.S.


nyunggoh nizli kube baju..aku&mctin dah boring kube baju2 itu..maaf ye kakak2 abg2 F.O.S...hahaha..aku,yun,tein beli baju 1 sorang..RM45 3helai..konon2 friendship t-shirt.. si nizli n dah beli 1 baju kat die..

then merayap2 cari shawl
maaf kbmall ade 1 kedai jer jual shawl
mmg no choice..smue2 xmenarik di mata aku
*rindu KL nak shopping shawl*

next,kami menuju ke parkway & citijaya
si fatin n mau beli birthday present for her mother..

perut lapar..maaf MCD KFC closed..sbb waktu solat jumaat..
ok round2 1 kbmall tunggu MCD KFC opened..
kul2,dah bukak..jom makan
mcd @ kfc?? kami pilih KFC for this time


a set of dinner set 




nizli tgk syok mkn porridge mcd





that's all for today
aku dah nak balik ye kwn2
c u again on tomorrow(monday)..insyaAllah

sblm balik smpat lg snap 1 pict


Fatin Ayuni Nizli Azreen
*kami 4 org n xprnah lost contact until this second..syg korang amat2*

lps kbmall,aku ke tesco jap..nak beli big apple... 
maklum la beli big apple kotak besar..12 pieces..naek motor plak tu
haraf maaf...kotak t'senget..abis donnut-donnut tu penyek..hahaha

3 org awek2 cun itu g round2 kat city kota bharu plak

akitiviti posing-memosing






sgt2 jeles gmbr2 di atas sbb aku xde..uwaaaa~~

ok ini pula sesi b'foya-foya plak..haha






sungguh cun kwn2 aku..amat2 jelez ok.. :D

tu je la pict2 y kami smpat snap..yun upload lam fb,aku curik tampal sini..jgn mrh eh yun..hehehe..xsabar nak jumpe lg..insyaAllah kite kluar esok plok.. syg korang amat2.. aku bkn xsyg kwn2 aku y laen.. aku syg diorang b'3 n sbb diorang n truely bff aku since form1 until now..skrg dah blaja x satu sempat,kitorang xpernah miss contact each other.. aku masih xlupe kat kwn aku sorang n Wan Nur Faiqah..die ssh nak cuti..student UPNM..so xde mase nak jumpe die...cpt2 la cuti faiq syg.. :D

 
ini die Wan Nur Faiqah..cantek x? 

kwn2 Puncak Alam,yen rindu korang jgk.. tapi mmg ssh kot nak jumpe..smue jauh2..insyaAllah lau takdir xpisahkan kite,kite jumpe eh.. rindu+syg korang ketat2.. :)

ok itu saje for this entry..
Assalamualaikum :D






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Powered by Blogger.

About Me

My Photo
Azreen Shafila Abdullah
This is the part where u click on the 'Follow' button and get to know me better.And who knows if I'll click on yours back? :)
View my complete profile